joi, 7 iulie 2022

Școala de Vară 2022 - un parteneriat de succes pentru comunitate


 

Școala de vară - 06.07.2022

Programul zilei a inclus vizitarea Rezervației Naturale “Valea Zimbrilor”, înființată în anul 2008 în satul Acriș din comuna Vama Buzăului, județul Brașov, amenajată pe o suprafață de 10 hectare, un areal mirific unde am admirat zimbri, cerbi, mufloni, reni și păuni.
Primele exemplare de zimbri au fost aduse la Acriș din Franța, Austria, Elveţia şi Italia. Este interesant de precizat că zimbrul (Bison bonasus) este cel mai mare mamifer terestru din Europa, iar România este una dintre cele 9 țări europene cu zimbri care trăiesc și în sălbăticie.
În luna aprilie 2019, au fost eliberați din Rezervația Naturală “Valea Zimbrilor” 6 zimbri care au fost duși în Parcului Național Vânători Neamț, zonă cunoscută și sub denumirea de "Ținutul Zimbrului".









Tot în Acriș, am vizitat Centrul local de informare și promovare turistică, gazda unei expoziții de animale împăiate unde am aflat informații despre principalele atracţii ale zonei și despre traseele montane disponibile.









A urmat drumeția până la Cascada Urlătoarea din Vama Buzăului, un fenomen hidrologic oferind un peisaj unic în România datorită zecilor de izvoare liniare care se scurg lin de pe munte, unde debitul apei și temperatura sunt constante.








Vizitarea centrului istoric al orașului Brașov și a unuia dintre simbolurile acestui oraș - Biserica Neagră - unul dintre cele mai cunoscute lăcașe de cult și obiective turistice brașovene ne-a adus informații noi, foarte interesante.



































La sfârșitul activităților,  au fost realizate două acțiuni importante: certificarea participării la activitățile din cadrul primei ediții a Școlii de vară a celor 16 elevi de gimnaziu și popularizarea rezultatelor obținute în cadrul acestui proiect educativ de dezvoltare personală, implementat de Liceul Teoretic "Radu Vlădescu" în perioada 4-6 iulie 2022, pentru promovarea schimbului de experiență și bune practici.






Asociația Profesională Profesori pentru Comunitate adresează mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă această experiență care a îmbogățit mințile și sufletele membrilor comunității școlare!