marți, 13 septembrie 2022

Apel pentru publicare în cel de-al doilea număr al revistei online "Împreună pentru Educație" (ISSN)

În primul modul al anului școlar 2022-2023, Asociația Profesională "Profesori pentru Comunitate" va facilita publicarea online a celui de-al doilea număr al revistei cu ISSN „Împreună pentru Educație”. În acest sens, cadrele didactice sunt invitate să trimită articole pe tema educației și a schimbului de experiență și bune practici.

Lucrările se vor încadra în următoarele cerinţe:

- vor avea 2-4 pagini în format A4;

- vor fi scrise în Microsoft Word utilizând caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de litera 12, tehnoredactate la 1,15 rânduri;

- titlul lucrării, autorul și instituția de proveniență vor fi scrise cu font Times New Roman 14;

- numele fișierului care conține lucrarea va fi același cu titlul lucrării;

- conţinutul lucrării trebuie să vizeze aspecte relevante și originale din tematica propusă, să cuprindă experienţe profesionale valoroase și schimburi de bune practici autentice şi să respecte legislaţia în vigoare privind drepturile de autor.

Fiecare lucrare va conţine (dacă este cazul) o bibliografie: autor, titlu, editură, localitate, an.

Fiecare cadru didactic poate trimite o singură lucrare pentru cel de-al doilea număr al revistei, iar fiecare lucrare poate avea un singur autor.

Asociația Profesională "Profesori pentru Comunitate" se angajează să elibereze adeverințe în acest sens tuturor cadrelor didactice ale căror lucrări vor fi selectate în vederea publicării.

Colectivul de redacție îşi rezervă dreptul de a respinge lucrările care nu respectă condiţiile tehnice de redactare şi legea dreptului de autor.

Revista electronică bianuală „Împreună pentru Educație” este publicată din fondurile Asociației Profesionale Profesori pentru Comunitate și se adresează cadrelor didactice care predau discipline din orice arie curriculară. Nu există taxă de publicare.

Asociația va elibera adeverințe tuturor cadrelor didactice ale căror articole au fost selectate pentru publicare. Pentru numărul al doilea, care va apărea în luna noiembrie 2022, materialele pot fi trimise pe adresa de e-mail profesori.pentru.comunitate@gmail.com  până la data de 15.10.2022.


Invitație la Simpozionul Național ”Resurse digitale pentru dezvoltarea competențelor cheie”, Ediția I

Simpozionul ”Resurse digitale pentru dezvoltarea competențelor cheie” răspunde nevoilor de formare și colaborare ale cadrelor didactice din România prin intermediul schimbului de experiență și bune practici în contextul învățământului actual. 

Obiectivele simpozionului:

- promovarea colaborării între o organizație non-guvernamentală și instituții școlare în scopul creării de oportunități reale pentru dezvoltarea competențelor cheie ale beneficiarilor serviciilor educaționale și nu numai;

- diseminarea unor resurse didactice inovatoare pentru creșterea calității procesului instructiv-educativ și dezvoltarea personală a elevilor; 

- valorizarea experiențelor didactice obținute în anii școlari anteriori și a modelelor de bună practică în vederea formării profesionale a cadrelor didactice pentru creșterea motivației școlare și îmbunătățirea triadei predare-învățare-evaluare.

Grup țintă: Cadrele didactice din România

Organizator: Asociația Profesională Profesori pentru Comunitate

Partener: Liceul Teoretic “Radu Vlădescu” Pătârlagele

Condiții de participare: 

1. Fiecare participant va completa și trimite Fișa de înscriere (Anexa 1); 

2. Fiecare participant va trimite o resursă digitală interactivă (eg Voki, kahoot, learningapps, Wordwall etc.) pentru a fi prezentată online în cadrul Simpozionului și/sau pentru a fi publicată în volumul digital omonim;

3. Fiecare participant va completa și trimite Declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal (Anexa 2).

4. Materialele vor fi trimise într-un singur e-mail la adresa profesori.pentru.comunitate@gmail.com. 

5. Perioada de înscriere: 13.09.2022 - 01.10.2022; Perioada de desfășurare: 05.10.2022 – 15.10.2022;

Regulament de participare

Materialele (resursele digitale) trimise de cadrele didactice în vederea prezentării în cadrul simpozionului/ publicării în cartea digitală vor avea un caracter de originalitate, noutate și aplicabilitate în activitatea didactică.

Responsabilitatea pentru conținutul materialelor aparține participanților.

Pentru eliberarea adeverințelor de participare este obligatorie prezența având camera web deschisă pe toată durata simpozionului. Evenimentul on-line se va desfășura pe platforma Google Meet, în data de 5 octombrie 2022. Link-ul, programul și ora întâlnirii vor fi transmise pe e-mail fiecărui participant în ziua precedentă.

Pentru prezentarea online, în cadrul Simpozionului, vor fi selectate cele mai relevante contribuții, în funcție de tematica abordată, instrumentele digitale folosite și gradul de originalitate al resurselor.

Ca urmare a participării la acest simpozion, fiecare cadru didactic va primi pe e-mail:

- Diplomă de participare Simpozion național;

- Diplomă pentru organizarea/participarea ca speaker la simpozionul online;

- Adeverință publicare RED - resursă educațională deschisă -  în volumul digital omonim al simpozionului;

- Certificat de voluntariat pentru promovarea unei educații on-line de calitate și a schimbului de experiență și bune practici.

Nu se percepe taxă de participare/publicare. Vă așteptăm cu drag!